Gaurkotasuna

Prentsa-oharrak

01/07/2009

Antxon Urrusolo kazetariak “La cocina del monasterio. Recetas para el cuerpo y el alma” bere liburua aurkeztu du Santa Maria Katedraleko elizpean

2009/07/01 Ismael Fernández de la Cuestaren zuzendaritzapean, Gregoriar Kantuen Abesbatzak elizpean eskainitako doako kontzertu batek eman zion amaiera egunari

Antxon Urrusolo kazetariak “La cocina del monasterio. Recetas para el cuerpo y el alma” bere liburua aurkeztu zuen uztailaren 1ean Santa Maria Katedraleko elizpean. Guadalupeko Monasterioko Priorea eta San Pedro Cardeña Monasterioko Abadea izan zituen alboan aurkezpen ekitaldian.
Espainiar monasterioetan eta bertako sukaldeetan barna egindako ibilbide luzeak, abadia eta komentuetako 202 sukaldaritza-proposamen biltzea ahalbidetu du. Aurkezpenean bat egin zuten sukaldaritza monakalak eta gregoriar kantuek; hori guztia, Santa Maria Katedraleko elizpea bezalako inguru ikusgarrian.
Ondoren liburuko errezetetan oinarritutako menu bat eskaini zuten Sagartoki jatetxean, Senén González Chef-ak eta fraide sukaldari batek prestatuta. Iluntzean, Ismael Cuestaren zuzendaritzapean Gregoriar Kantuen Abesbatzak Corpus Christi-aren meza interpretatuz eskainitako doako kontzertu batek eman zion amaiera egunari.
Liburuaren egitasmoa duela bi urte hasi zen garatzen, Espainia osoko 20 monasteriok Gasteizen errezetak eta bizipenak elkar-trukatu zituzten Sukaldaritza Monakalaren Lehenengo Topagunearen baitan. Liburu honen argitalpenak Vitoria-Gasteiz eta Santa Maria Katedrala kultur-bizitzaren protagonista bihurtu ditu berriro.